Streetdance

Man kan kalla Streetdance för den fria dansen då den först uppstod på gator och klubbar och hade mycket frihet i sina rörelser. Och då detta är en mycket fri form av dans så är det egentligen ingen egen dans. Och många gör även fel i och med att dem tror att streetdance är en del av den stora hiphopkulturen. Så är inte fallet. Utan det är tvärtom. Olika typer av danser som ingår är breaking, new style, new school, krumping och clowning. Det finns självfallet SM i streetdance som många vill vinna. Och här i Sverige förknippar nog gemene man mest streetdance med streetdance kompaniet Bounce.

Det stora danspriset

När det kommer till Sverige så finns det ett pris som är otroligt betydelsefullt. Detta pris är Gunilla Roempkes dansstiftelses stipendium. Och detta tilldelades dansaren och koreografen ”Benke” Fredrik Rydman från Bonuce efter att han koreograferade Svansjön. Något som är otroligt stort och visar att streetdance har vuxit enormt in i människors hjärtan.

Egen danstävling med egen medalj

Om du uppskattar att dansa är det fantastiskt att ordna egna danstävlingar på fester för att skapa större glädje. Och om du vill krydda till det hela så är det fantastiskt att beställa egna medaljer som de tävlande får för att öka suget efter att vinna. Köp här smidigt och enkelt när du vet hur många olika kategorier det ska finnas och hur givmild du vill vara. I den bästa av alla tänkbara världar så borde alla som medverkar få en medalj. Men, huvudsaken är att alla får en rolig kväll och att dansen lyfts upp och hyllas.