Streetdanceläger

Att dansa är något vi älskar att göra i alla åldrar och denna sommar finns ett Streetdanceläger i Blekinge län som anordnas av två danslärare hos dansskolan Dans i Sydost vilka vill lära alla landskapets barn och ungdomar att dansa streetdance. Så detta är verkligen något att kika närmare på nu i sommar!

break dancer dansStreetdance har sina rötter i den fria dans som uppstod på gator och klubbar, vilket vi tidigare skrivit om här, men att lära sig dansen såsom den är idag är kanske inte det lättaste. Men detta är något som två danslärare hos Dans i Sydost vill ändra på i Blekinge. Därför har nämligen alla barn i åldrarna 11 till 15 år chans att under två dagar lära sig streetdance på ett gratis streetdanceläger som just nu är på turné i landskapet. Och resan börjar i Karlskrona på Sunnadalskolan, sen åker de vidare till Ronneby och till sist landar lanslärarna i Karlshamn, skriver Sveriges Radio. På schemat står Hiphop och streetdance i fokus och alla är välkomna.

Del av ett större projekt

Detta resande dansläger är egentligen inte en egen företeelse som anordnas, utan är del av ett större projekt där man arbetar för att få fler unga intresserade av dans i Blekinge län. Och för initiativet står danslärarna Johanna Fröjd och Eroll Dobreva, och det är dessa danslärare som även lär ut streetdance till ungdomarna – och det är inga nykläckta danslärare vi talar om. Nej, tvär om dessa två dansanter har dansat på en mängd olika platser i världen under sina tio år som aktiva på området. Så om du bor i Bleking och vill att ditt barn ska hitta en ny hobby som både ger såväl koordination som disciplin och samtidigt är super roligt och ger bra motion är dessa streetdanceläger något att titta förbi i sommar!